Tijdens de winter worden er in Olen drie leuke winterwandelingen georganiseerd.De spits wordt op zondag 11 december afgebeten met een wandeling in Olen Centrum. Later volgen Onze-Lieve-Vrouw–Olen en Sint-Jozef-Olen nog.

Voor de eerste winterwandeling in dit drieluik is gekozen voor een parcours op en rond Teunenberg.

Teunenberg is één van 19 opslagplaatsen die werden aangelegd om voorbereid te zijn op de ”Koude Oorlog”.  Gelukkig is het nooit zo ver gekomen en is nu het provincie bezig om de basis een andere bestemming te geven. Op deze winterwandeling kunnen we ervaren dat de basis geleidelijk wordt omgevormd tot een natuurpark waar en ook plaats is voor recreatie : Wandelaar, fietsers en ruiters kunnen er nu genieten van de prachtige natuur.

Er zijn twee groepswandelingen voorzien van 5 of 10 km onder leiding van een ervaren wandelgids.
Halfweg is er een rustplaats voorzien waar de Chiro Van Olen Centrum klaar staan met een drankje en de gemeente gezorgd heeft voor een WC.

Of dat alles nog niet genoeg is wordt er na de wandeling in café De pot van Keizer Karel een gratis spie vlaai geschonken aan de deelnemers.
De gemeente Olen wil zich uiten als wandelgemeente. Er zijn  15 gemeentelijke wandelingen die bewegwijzerd zijn. Deze wandelingen worden ten minsten 4 maal per jaar gecontroleerd door een groep vrijwilligers die zich gegroepeerd hebben als Wandelpeters.
Verder is alle info over de wandelingen vrij toegankelijk op de website www.olen.be. Verder heeft de gemeente gezorgd voor een aantal TIP –punten (Toeristisch Informatie Punt) waar je ook gratis alle wandelinfo kan vinden.

Praktisch: Winterwandeling Olen Centrum 11 december 2011
Vertrek 14:00 uur op het dorpsplein van Olen Centrum
Twee groepswandelingen: 5 en 10 km
Honden aan de leiband zijn welkom
Afsluiten in café in café De pot van Keizer Karel een gratis spie vlaai geschonken aan de deelnemers. 

Prijs: Gratis

Info:
http://www.olen.be 
http://www.wandelpeters.be
email: jan.van.den.eynde@scarlet.be
tel: 014263143